Het afgelopen jaar viel er weinig te vieren. Door het coronavirus vielen bijna alle feestjes in duigen. Inmiddels zitten we in 2021 en hopen we stiekem dat er aan het einde van dit jaar wat meer mogelijk gaat zijn. Dagdromen mag in elk geval wel. En aangezien jij het beste feestje ooit wilt geven zodra dit weer mogelijk is, kan het geen kwaad om alvast wat inspiratie op te doen en de nodige voorbereidingen te treffen.

Vind jij het ook altijd ontzettend lastig om een feestje in goede banen te laten lopen?  Vergeet je altijd wel iets, waardoor je tijdens het feestje zelf nooit geheel kunt genieten? Hier zijn 3 tips om het plannen van een feestje voortaan soepel(er) te laten verlopen. En onthoud goed: oefening baart kunst.

1.      Laat boodschappen bezorgen

Iedereen die wel eens een feestje heeft gehouden, weet als geen ander hoeveel werk hier precies in gaat zitten. Sterker nog, alleen al het doen van boodschappen is een enorme klus. En als je dan ook nog eens een aantal keer iets vergeet, ben je al snel enkele uren bezig. Daarom is het verstandig om een boodschappen webshop in te schakelen. Zo hoef je je niet te haasten in een drukke supermarkt en is het vergeten van essentiële producten bijna niet mogelijk, omdat je eenvoudig via een lijstje thuis kunt shoppen.

Nog een extra voordeel: nooit meer sjouwen met enorme zware boodschappentassen. De bezorgers brengen de boodschappen tot aan de voordeur en – indien corona dit toelaat – soms zelfs tot in de keuken. Zo bespaar je jezelf enorm veel sjouwen. Het enige wat jij hoeft te doen is je boodschappenlijstje bij https://www.foodmarkt.com/nl/ compleet te maken en de bezorgers doen de rest va het werk. Zo kan jij je focussen op hetgeen wat écht belangrijk is: het beste feestje sinds tijden plannen!

2.      Bedenk een thema

Een thema klinkt meestal als enorm veel werk en een goed excuus om ontzettend veel feestartikelen in huis te halen. Maar niets is minder waar. Op heel veel webshops vind je talloze kant-en-klaar pakketten waarmee je direct een feestthema in huis kunt halen. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Keus genoeg om het feestje geheel naar wens te maken en snel in huis gehaald. Makkelijker kan bijna niet.

3.      Vergeet schoonmaken

Het is voor bijna iedereen een standaard riedeltje. Voordat een feestje begint, sloof je jezelf helemaal uit in het huishouden. Stofzuigen, dweilen, de badkamer grondig aanpakken en zelfs plekken schoonmaken waar vrijwel niemand komt. Bedenk echter goed dat je na het feestje waarschijnlijk weer opnieuw kunt beginnen. Mensen die continu van binnen naar buiten lopen, mannen die geheel beschonken op het toilet proberen te mikken en vervolgens net wat naast de pot plassen. Genoeg redenen dus om na het feest grondig schoon te maken. Doe het jezelf dan ook niet aan om het gehele huis grondig aan te pakken, want je weet dat je dit uiteindelijk weer geheel opnieuw kunt doen. Voorkom dus deze extra stress en laat het allemaal een beetje los. Schoonmaken komt later wel.