Je kind is jarig, gefeliciteerd! Naast het vieren met de familie hoort er natuurlijk een kinderfeestje bij. Je hebt verschillende mogelijkheden als het gaat om feestjes voor kids. Helemaal uitpakken of het simpel houden, de keuze is helemaal aan jou. Lijkt het je wel wat om een kinderfeestje thuis te vieren, maar weet je niet helemaal hoe je dit moet aanpakken? In dit artikel delen we drie tips voor het organiseren van een kinderfeestje thuis met je. 

Bedenk een thema

Voor je aan de slag gaat met het organiseren van een kinderfeestje thuis kan het helpen om een thema te kiezen. Zo kun je alles goed op elkaar afstemmen: van de activiteiten tot de versiering. Er zijn ontzettend veel thema’s kinderfeestjes voor thuis. Hoe moet je nu het juiste thema kiezen? Kijk eerst naar wat jouw zoon en dochter leuk vindt. Is dit voetbal of toch een prinsessenthema? Kies je voor opvallende versiering of wil je het toch iets rustiger houden? Er zijn heel veel leuke thema’s waar je uit kan kiezen:

  • Lego feestje
  • Frozen kinderfeest
  • Minions thema
  • Jungle dieren

Leuke activiteiten

Heb je een thema gekozen? Dan kun je nu gaan brainstormen over de activiteiten op het kinderfeestje. Als je een feestje thuis houdt, doen spelletjes het altijd goed. Dit hoeven helemaal geen uitgebreide spellen te zijn; denk bijvoorbeeld aan koekhappen of spijkerpoepen. Je kunt er ook voor kiezen om een ware workshop te geven. Laat de meiden bijvoorbeeld lekker tutten en laat de jongens als cowboys verkleden. Natuurlijk kun je ook een workshop taart bakken of iets heel anders doen. Op de website van Lief & Jarig kun je veel inspiratie vinden.

Praktische tips

Naast het thema en de activiteiten zul je ook moeten nadenken over een aantal praktische zaken. 

Hoe lang wil je het feestje laten duren? Ongeveer drie uur is een goede tijd. Houd je een feestje voor iets jongere kinderen? Dan kun je ook voor een tijdsduur van twee of tweeënhalf uur kiezen. Daarnaast is het aantal kindjes dat je uitnodigt belangrijk. Kijk naar wat voor jou en voor je kind het prettigst is. Een hele grote groep kinderen kan voor jou veel werk kosten, maar ook voor je zoon of dochter kan dit teveel worden.