Wanneer je jarig bent, vier je dit meestal met je vrienden en familie. Het vieren van je verjaardag klinkt leuk, maar het organiseren ervan is soms nog best een opgave. Waar begin je, wat koop je allemaal en aan welke andere zaken moet je denken? Om je een handje op weg te helpen, geven wij je een aantal tips voor het organiseren van een geslaagde verjaardag. Zo is je verjaardag een groot succes.

1.     Zoek een goede locatie

Bedenk voor je de uitnodigingen verstuurd waar je je verjaardag graag viert. Doe je dit bij jou in de woonkamer of tuin, of toch liever op een externe locatie? Dit is ook afhankelijk van het weer en van hoeveel mensen je op je verjaardag uitnodigt.

2.     Schrijf de uitnodigingen

Na het kiezen van een locatie, is het tijd om de uitnodiging te versturen. Hier zet je alle belangrijke informatie over jouw verjaardag neer. Denk aan de locatie, de tijd dat iedereen welkom is en je cadeauwensen. Ook zet je hier neer of het nodig is dat je gasten zelf eten en/of drinken meenemen.

3.     Regel hapjes en drankjes

Op een geslaagde verjaardag mogen hapjes en drankjes niet ontbreken. Haar genoeg verschillende soorten drankjes, zodat er voor iedereen wat lekkers is. Denk aan bier en wijn of misschien zelfs champagne, maar ook aan fris. Wat betreft hapjes kijk je naar of je het klein of groots wil aanpakken. Het is mogelijk om bakjes met borrelhapjes neer te zetten op tafel. Wil je het groter aanpakken? Dan huur je een cateringbedrijf in.

4.     Zorg voor versiering

Iets wat niet mag ontbreken op jouw verjaardag is versiering. Het is tenslotte feest, dus versiering hoort hier zeker bij. Kleed de ruimte aan met feestartikelen en versiering als feest ballonnen en slingers. Ook is het mogelijk ballonnen te kiezen in de cijfers van jouw leeftijd. Heeft jouw verjaardag een bepaald thema? Dan kies je bijvoorbeeld kleuren versiering in dit thema.

5.     Maak een playlist

Tot slot de muziek, iets wat de sfeer er goed inbrengt op jouw verjaardag. Stel vooraf een leuke playlist samen, zodat je op je verjaardag zelf niet omkijkt naar de muziek. Wanneer een eigen playlist maken te veel tijd kost, kies je voor een bestaande playlist.

Om een geslaagde verjaardag te vieren, is het van belang om je goed voor te bereiden. Deze genoemde tips helpen je gegarandeerd bij het organiseren van jouw verjaardag.