Buurtfeesten zijn vaak een groot succes. Mensen ontmoeten elkaar, zijn vrolijk, er is muziek en lekker eten. Vaak is een buurtfeest een onvergetelijke dag waar nog lang over nagepraat wordt, maar hoe zorg je ervoor dat je de kinderen bezig houdt tijdens een buurtfeest? In dit artikel geven we je 6 tips om de kinderen bezig te houden tijdens het buurtfeest. Zo wordt het buurtfeest voor iedereen een succes!

Er zijn ontzettend veel leuke én makkelijke activiteiten die je voor de kinderen kunt organiseren om ze een onvergetelijke dag te geven. Bovendien kunnen de kinderen veel van de activiteiten zelf doen of met een klein beetje begeleiding. Zo kunnen de volwassenen ondertussen rustig bijkletsen en genieten van hapjes en drankjes. Win-win want op die manier heeft iedereen een leuke, ontspannen en gezellige dag!

Schminken

Kinderen vinden het altijd geweldig om zich te laten schminken, vraag hiervoor een paar tieners. Zij vinden het vast leuk om mee te helpen en de kinderen zijn blij dat ze geschminkt worden.

Knutselen

Bereid een aantal knutselwerkjes voor of zorg voor materialen waarmee de kinderen zelf hun creativiteit kwijt kunnen. Ook hiervoor kun je weer een aantal tieners vragen om een handje te helpen en de kleintjes te begeleiden.

Huur een springkussen

Springkussen huren. Er is niks zo leuk en bijzonder als een springkussen, dit is iets waar de kinderen niet elke dag mee spelen. Daarom zullen ze er uren zoet mee zijn!

Stoepkrijten

Met stoepkrijt kunnen kinderen de mooiste tekeningen maken, maar ook spelletjes doen zoals bijvoorbeeld hinkelen.

Waterspelletjes spelen

Als het warm weer is zijn waterspelletjes ook echt een aanrader. Koop bijvoorbeeld waterballonnen en waterpistooltjes en zet een grote ton met water klaar. Gegarandeerd een succes!

Balspelletjes

Balspellen zijn echt nooit uit de mode. Voetbal, basketbal, volleybal, blikspuit of stoeprandje. De kinderen vermaken zich wel.

Zorg voor voldoende drinken en lekkere snacks en hun dag kan niet meer stuk!

Het kan niet gek genoeg, het is tenslotte maar één keer per jaar buurtfeest. Op die ene dag per jaar kan en mag alles. Alles telt mee om jouw buurtfeest onvergetelijk te maken. Ik hoop dat je iets aan de tips in dit artikel gehad hebt. Ik wens jou en de hele buurt een geweldige dag toe. Met deze tips weet ik zeker dat dat goed gaat komen. Volgend jaar willen ze jou vast weer hebben voor de organisatie!