Er zijn maar weinig mensen in de wereld die niet graag op vakantie gaan. Bijna iedereen houdt ervan om te ontspannen, nieuwe plaatsen te bezoeken en nieuwe dingen te zien. Vakanties zijn natuurlijk geweldige manieren om dit te doen, maar voordat we een reis boeken, moeten we allemaal beslissen met wie we willen reizen – is het beter met familie, met vrienden of alleen?

Voor- en nadelen

Vakanties met familie kunnen hard werken zijn en er kunnen veel ruzies zijn. Niet iedereen in de familie wil dezelfde dingen doen. De meerderheid regeert en we eindigen met winkelen. Reizen met het gezin kan echter heel goedkoop zijn of zelfs gratis, als de ouders betalen.

Vakanties met vrienden zijn meestal niet zo goedkoop, maar geld speelt altijd een belangrijke rol. Het is normaal dat iedereen een ander budget heeft en dat er veel compromissen moeten worden gesloten, van waar je verblijft tot waar je eet. Dit zorgt onvermijdelijk voor problemen.

Superleuk

Toch kan reizen met vrienden ongelooflijk leuk zijn. Als je met vrienden op vakantie bent, doe je andere dingen dan met familie. Het is ook goed om meer over je vrienden te weten te komen, en samen ervaringen te delen. Ook al brengen we veel tijd door met onze vrienden, samen met hen reizen is anders en een manier om een vriendschap te versterken.

Bij de keuze met wie te reizen, is er nog een andere optie: alleen. Alleen reizen heeft voordelen ten opzichte van reizen met andere mensen. Je hoeft bijvoorbeeld geen compromissen te sluiten over geldzaken. Je kunt kiezen wat je wilt doen en het kan ook een goede gelegenheid zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, vooral als je in hostels of resorts verblijft.

Conclusie

Natuurlijk is alleen reizen niet altijd goed. Het kan eenzaam en soms saai zijn als je niemand hebt om mee te praten. En op het busstation of het vliegveld is er niemand om op je koffer te passen als je naar het toilet wilt. En lachen en gieren is ook niet zo snel mogelijk. Leuke dingen dingen is toch vaak wel het mooist. Maar soms is alleen op reis gaan behoorlijk meditatief. Waar je ook heen gaat: kies voor goede wandel schoenen. De Meindl schoenen zijn geweldig om lange afstanden mee te lopen. Zeg maar dag tegen je blaren.