Bij een goed gebalanceerd menu horen verschillende soorten wijnen. Rode wijn wordt doorgaans geschonken bij visgerechten en specifieke witte wijnen worden geschonken bij een goed kipgerecht. Voor het dessert zijn er de speciale dessertwijnen. De term ‘dessertwijn’ geeft aan dat wijnen die bij de laatste gangen van het diner worden gedronken vrijwel altijd zoet van smaak zijn. Dat wil echter niet zeggen dat alle zoete wijnen ook gelijk dessertwijnen zijn.

Verschillende soorten dessertwijnen

Een dessertwijn is zoals gezegd dus vrijwel altijd een zoete wijn. Hierbij onderscheiden we aantal specifieke wijnsoorten die uitstekend als dessertwijn geschonken kunnen worden. Een van de meest bekende en populaire dessertwijn is de Muscat wijn, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Port uit de Dourostreek en Spaanse Sherry zijn ook prima wijnen om tijdens het dessert te drinken. Wie het diner op een feestelijke manier met wat bubbels wil afsluiten, kan kiezen voor een van de vele mousserende wijnen.

Bijzondere combinaties

Een dessertwijn smaakt bij elk soort dessert weer anders. Bij een chocolade dessert past bijvoorbeeld het beste een port of een sherry. Gaat je voorkeur uit naar een dessert met ijs of vruchten, dan smaakt een mousserende wijn daar het beste bij. Natuurlijk staat het je vrij om gewoon je eigen dessertwijn los van de hierboven vermelde aanbevelingen bestellen. Immers, over smaak valt niet te twisten en dat geldt zeker wanneer het over wijn gaat.

Online dessertwijn bestellen

Dessertwijn kun je heel eenvoudig bij een online slijterij bestellen. Het eerste voordeel is natuurlijk dat je voor je dessertwijn dan niet mee de deur uit hoeft. Een groter voordeel is echter dat je niet met dozen wijnen hoeft te sjouwen wanneer je bijvoorbeeld een aantal dozen nodig hebt. Ook geven veel online winkels hoge kortingen wanneer je grote aantallen dessertwijn bestelt.