Flevoland ligt midden in ons land en wordt ook wel de polder genoemd. Dit komt omdat de provincie pas bestaat sinds 1986 door het gedeeltelijk droogleggen van het Markermeer en het IJsselmeer. Je kunt dus wel zeggen dat Flevoland een van de meest bijzonder provincies van ons kleine kikkerland is. Door het gedeeltelijk droogleggen van beide meren is de grond in Flevoland zeer vruchtbaar, waardoor de provincie bekend staat om zijn prachtige natuur en rijkheid aan flora en fauna. Om deze en andere redenen is Flevoland een zeer populaire bestemming voor een weekend of dagje weg onder zowel onze eigen bevolking als toeristen. In dit blog lees je een aantal leuke activiteiten in Flevoland.

Schokland

Een van de grootste trekpleister van Flevoland is Schokland, dat eveneens behoort tot UNESCO werelderfgoed vanwege zijn rijke geschiedenis. Schokland is een voormalig eiland in Flevoland dat vroeger geteisterd werd door heftige weersomstandigheden en overstromingen, waardoor de voormalige bewoners het eiland moesten verlaten. De vele overstromingen verwoesten de huizen en leefomgeving van de bewoners, waardoor je er anno 2020 veel restanten van huizen en gebouwen vindt. Een bezoek aan Schokland brengt je terug in de tijd en geeft je een unieke kijk in de geschiedenis van het eiland. 

Oostvaardersplassen

Vanwege de voedingsrijke bodem vind je op Flevoland enorm veel natuur. Een van de grootste en mooiste natuurparken in Flevoland is de Oostvaarderplassen, gelegen in Lelystad. De Oostvaardersplassen bestaat uit zowel uitgestrekte bossen als uit grote wateroppervlakten, waardoor er enorm veel vogels en andere dieren zoals wilde paarden en koeien leven. Er zijn gaandeweg veel wandelroutes ontstaan in de Oostvaardersplassen, waardoor een bezoek aan de provincie niet compleet is zonder wandeling door de Oostvaardersplassen. 

Bataviastad

Ook voor bezoekers die minder affiniteit hebben met flora en fauna, biedt Flevoland veel andere opties. Zo beschikt de provincie over een uniek winkelcentrum genaamd Bataviastad, dat gelegen is in Lelystad. De naam heeft het winkelcentrum te danken aan het bekende schip ‘Batavia’ dat naast het winkelcentrum in het IJsselmeer ligt. Het outletcentrum bestaat uit een groot aantal bekende winkels en kent een imposante architectuur. 

Hard gaan in Walibi

Ook voor de ‘daredevils’ onder ons biedt Flevoland de mogelijkheid om jouw grenzen op te zoeken in het attractiepark Walibi. Het park staat bekend om zijn vele achtbanen en halloween frightnights, waarbij de werknemers van het park verkleed zijn en het gehele park in teken staat van Halloween.