Als man zijnde wil je uiteraard goed voor de dag komen wanneer je de deur uitgaat. Dit doe je allereerst door mooie kleren te kopen. Uiteraard moet de kleding niet alleen mooi zijn, maar ook fijn zitten. Daarnaast besteed je ook de nodige aandacht aan je gezicht. Zo is het belangrijk om je tanden goed te poetsen voor een frisse adem. Daarnaast smeer je ongetwijfeld ook wat gel in jouw haar om extra goed voor de dag te komen. Vind je het echter lastig om goede gel te vinden? Dan is het waarschijnlijk een kriem om gel te kopen. Je hebt vast en zeker al meerdere soorten geprobeerd. Heb je nog steeds geen prettige gel gevonden? Wij geven je hieronder een aantal aandachtspunten om jou te helpen bij het vinden van de perfecte gel!

Ken de verschillende soorten
Het uitzoeken van een geschikte douchegel begint natuurlijk allemaal bij het kiezen van een bepaald soort gel. Hier zit tegenwoordig namelijk nogal wat verschil in. Wanneer we het hebben over gel, dan doelen we op de waterachtige substantie die eigenlijk altijd doorzichtig is. Dit is relatief nat en zorgt er vaak voor dat jouw haar een ‘natte’ uitstraling heeft. Naast gel kun je echter ook nog clay en wax in jouw haar smeren. Deze gelsoorten zijn vaak niet doorzichtig. Ze drogen ook op, maar jouw haar wordt er meestal niet zo nat van als van gel.

‘Wet look’ of juist niet?
Hierboven haalden we al aan dat er verschillende soorten gel zijn. Er zijn genoeg mensen die zich bij het uitzoeken van gel richten tot de prijs. Het is begrijpelijk dat je niet onnodig veel wilt betalen voor gel. Laat de prijs echter niet de doorslag geven. Vraag jezelf vooral af wat de uitstraling van jouw haar moet zijn. Wil je graag een ‘wet look’ hebben? Dan doe je er goed aan om voor gewone gel te kiezen. Vind je het juist mooier als jouw haar een mat effect heeft? Dan is het beter om voor wax of clay te kiezen. Voordeel van deze laatste twee gelsoorten is dat je jouw look gedurende de dag nog bij kunt werken. Dit is met gewone gel niet het geval.

Haar van een baby doen? Gebruik speciale baby gel!
Mensen met een baby gebruiken vaak gel om het haar van de kleine in model te brengen. Op deze manier krijgt jouw kindje een hele andere uitstraling en ziet hij/zij er stoer uit. Niet alle gel is echter even goed voor baby’s. Het kan zijn dat er bepaalde stoffen in de gel zitten waar jouw baby bijvoorbeeld niet tegen kan. Heb je al verschillende soorten gel uitgeprobeerd op jouw baby, maar heb je nog geen goede gel gevonden? Probeer in dat geval eens baby gel. Er is vandaag de dag namelijk speciale gel voor baby’s op de markt. Baby gel bevat geen schadelijke ingrediënten, waardoor je het zonder problemen in het haar van jouw kind kunt smeren. Veel van deze gelsoorten bevatten ook beschermende middelen. Zo beschermt baby gel bijvoorbeeld vaak tegen Uv-straling.