Hoewel er niet altijd een reden is voor een feestje, hebben we dat voor een cocktailparty ook zeker niet nodig. Zo’n feestje geven we met liefde, ook zonder goede reden. Nodig je liefste vrienden en familie uit, combineer een aantal spetterende cocktails met goede hapjes en ta-da – de beste ingrediënten voor een heerlijke avond. Of je er nou een thema aan wilt hangen of gewoon gek bent op cocktails: wij delen de belangrijkste must-haves voor op jouw cocktailparty.

1.     Sfeer

Sfeer kan natuurlijk op geen enkel feest ontbreken, maar tijdens een cocktailparty kun je er gemakkelijk voor zorgen door je gasten vooraf op de hoogte te stellen van een thema of een dresscode. De sfeer begint namelijk bij de gasten zelf, en als zij er prachtig uit zien, geldt hetzelfde voor jouw feestje. Kies voor een thema (Spaans, tropen-chic of glitter & glamour?) of een dresscode (denk aan een simpele cocktail of black & white). Verder kun je je ruimte natuurlijk aankleden en zorgen voor geschikte muziek.

2.     Een bar

Hoewel cocktails prima in de keuken kunnen worden gemaakt, is het maken van de cocktails ook een hele show waar jouw gasten ontzettend van genieten. En zo’n show geef je natuurlijk het beste achter een heuse bar! Huur er eentje voor in de woonkamer, of ga voor een opblaasbaar café  in je achtertuin: het kan allemaal!

3.     Zorgvuldig gekozen cocktails

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je op een cocktailparty cocktails aan je gasten serveert, maar kies ze met zorg uit. Je kunt ze aan laten sluiten op het thema waar je voor hebt gekozen (serveer bijvoorbeeld Spaanse cocktails, cocktails met alleen tequila of ga voor echte klassiekers) maar ook bedenken wie ze gaat serveren. Doe je het zelf, dan wil je het wellicht niet te ingewikkeld maken als je geen geoefende barman of -vrouw bent. Maar heb je iemand ingehuurd, dan kun je natuurlijk helemaal los.

4.     Hapjes cocktailparty

En dan de laatste must-have die niet mag ontbreken: goede hapjes! Deze kunnen op een feestje echt niet missen. Probeer ze te laten matchen met de cocktails die je serveert en ook af te stemmen op wie er in de keuken staat. Als jij dat bent, wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn. Hapjes op cocktailparty’s zijn vaak net wat chiquer dan mini-frikandellen met ketchup en mayonaise. Denk aan lekkere bruschetta’s, een mooie borrelplank, burrata met gegrilde druiven of een kaasplankje.

De belangrijkste ingrediënten voor jouw cocktailparty

Met deze vier ingrediënten kan jouw feestje niets anders worden dan een groot succes. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt: ga los met de versiering, zorg voor muziek in de juiste sfeer, huur een live bandje in of laat de catering verzorgen door een externe partij. Maar ook als je voor bovenstaande must-haves zorgt in je eentje, beleven jouw gasten hoe dan ook een geweldige avond.