Wil je deze kerstvakantie toch een beetje kunnen genieten van de buitenlucht en even ontspannen in een andere omgeving? De coronacrisis maakt het ons allemaal niet makkelijker! Toch zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je ondanks de huidige lockdown in Nederland, toch kunt genieten van een welverdiende vakantie. In deze blog geven we je een aantal tips voor het genieten van je vrije tijd tijdens de komende kerstperiode.

Vakantietip #1: Ga kamperen

Hoewel de meeste horeca in Nederland gesloten is en hotels niet altijd in staat zijn om bezoekers te ontvangen, zijn de campings op veel plekken in ons land nog wel beschikbaar voor bezoekers. De faciliteiten zijn misschien niet meer toegankelijk, zoals het restaurant of de gedeelde douche. Toch kun je met je caravan of met je camper gewoon nog de natuur opzoeken om even de bekende omgeving te kunnen ontvluchten. Voor veel mensen is het huis immers inmiddels ook het kantoor geworden. Des te belangrijker om er even tussenuit te gaan! Als je trouwens voor de laatste keer met de caravan op vakantie wil gaan, dan kun je hem daarna ook nog gewoon verkopen! Wil je je caravan verkopen? Kijk dan op de website van Caravanmakelaardij. 

Vakantietip #2: Dagjes uit

Hoewel je het liefste zou willen ontsnappen aan de welbekende 4 muren die beetje bij beetje steeds dichter op je af lijken te komen, is het in veel situaties nu eenmaal gewoon niet anders. Het is voor veel mensen nu even de realiteit dat ze ook tijdens de kerstperiode thuis moeten zitten. Althans, overnachten! Want je kunt nog wel wandelingen maken door de natuur. Je kunt ook een road trip doen met je vriend(in) of echtgenoot. Kies dan een dagje uit dat het lekker weer is, pak jullie zonnebrillen en zet in de auto een koelkastje met frisdrank klaar. Maak ook alvast wat broodjes klaar voor onderweg. Rij bijvoorbeeld naar de duinen aan de Noordzeekust of bezoek de Limburgse heuvels en bergen.

Vakantietips #3: Ga op een virtuele vakantie

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om je in een andere wereld te wanen. Er zijn voldoende, al dan niet interactieve, virtuele omgevingen die ervoor kunnen zorgen dat je je even heel ergens anders lijkt te begeven. Je kunt door middel van een virtual reality bril al gratis aan het strand zitten of uitkijken over een meertje. Als je liever een ballonvaart maakt, dan kun je dit ook gewoon doen. Bijkomend voordeel van dit alles is dat, mocht je wat willen drinken of even naar het toilet moeten, je de boel gewoon eventjes op pauze kunt zetten!