Bord- en kaartspellen zijn leuk: je kunt ze met meer mensen spelen en het levert gegarandeerd een leuke avond op. Zeg eens eerlijk: een avondje spellen spelen met je vrienden of familie is toch leuker dan in je eentje tv kijken of gamen?

Het enige nadeel: er zijn veel bord- en kaartspellen om uit te kiezen. Maar gelukkig zit er daardoor voor iedereen wel wat leuks tussen. Het is moeilijk om te zeggen welk bordspel het leukst is om thuis met het gezin, familie of vrienden te spelen, aangezien iedereen andere wensen heeft. Daarom zetten we hieronder enkele spellen op een rij, zodat je zelf kunt kiezen!

Kolonisten van Catan

Catan, wie kent het niet. Dit spelletje is inmiddels al meer dan 20 jaar oud, maar dat maakt het zeker niet minder populair. Dat het spel is vertaald naar meer dan 25 talen laat al zien hoe populair het bordspel is. Begin met het basisspel en koop zo nu en dan een van de vele uitbreidingen. In het spel is het zaak om je rijk zo snel mogelijk te vergroten, onder andere door met andere spelers te onderhandelen.

30 Seconds

Dit spelletje laat zien hoe jij met druk omgaat. Je hebt namelijk 30 seconden de tijd om 5 begrippen uit te leggen zonder het woord te noemen; je teamgenoten moeten proberen om het begrip te raden. Met 240 kaarten weet je zeker dat elk potje anders is!

Carcassonne

Kruip in de rol van Middeleeuwse landheren en leg wegen, steden, weiden en kloosters aan om zo punten te scoren. Het spel heeft simpele spelregels maar zorgt alsnog voor voldoende diepgang. Bij 999 Games kun je online de tryout game van Carcassonne proberen om te zien of dit spel iets voor jou is. Wij denken van wel!

Exit

Zijn escaperooms helemaal jouw ding? Haal dan de escaperoom-experience in huis met het Exit spel van 999 Games. Met dit kaartspel probeer je samen met je vrienden uit bepaalde locaties te ontsnappen zoor aanwijzingen te zoeken en verschillende raadsels op te lossen. Zeker het proberen waard!