We denken allemaal graag dat we nog steeds kunnen om er op uit te gaan en plezier te hebben tot in de vroege uurtjes. Toch lukt het tegenwoordig meestal niet meer op die manier – vaak zijn we al tegen middernacht thuis in onze pyjama’s en liggen we lekker te slapen.

Persoonlijk zou ik, als ik de optie had om naar een paar kroegen te gaan of in plaats daarvan vrienden thuis uit te nodigen, niet aarzelen om het laatste te kiezen. Het hoeft echt niet saai te zijn om thuis te blijven. Of je je nu voorbereidt op een avond met vrienden, familie, jouw partner of lekker met jezelf – er zijn genoeg dingen te doen.

De perfecte avond thuis… met vrienden

Het maakt niet uit of je de vrouwen uitnodigt voor een filmavond met gezichtsmaskers, of dat de mannen naar de voetbalwedstrijd komen kijken met bier en pizza, het is altijd leuk om er een onverwachte wending aan te geven.

Maak voor een vrouwenavond bijvoorbeeld kleine cadeautasjes om uit te delen. Hierin kun je een geurkaars, wat snoepjes en een gezichtsmasker doen. Je kunt ook een high tea organiseren, met zelfgemaakte taarten, gebakjes en sandwiches. Als je echter van plan bent een mannenavond te organiseren kun je een aantal pizza’s of hapjes opdienen, zoals kippenvleugeltjes en kleverige ribbetjes.

Voor een gemengde groep zijn er tal van opties, waarbij de wijn- en kaasavond altijd een winnaar is, net als het openen van een fles bubbels of het serveren van cocktails. Voor een last-minute afspraak, houd het simpel (maar toch stijlvol) met verfrissende drankjes met zomervruchten.

De perfecte avond thuis… met familie

Familie is (soms) gemakkelijker te behagen, hoewel de druk van hen ontvangen soms stressvoller kan lijken. Net als bij een avondje thuis voor vrienden, zijn wijn en kaas zeker een hit. Koop een selectie van kazen en voeg altijd een ongebruikelijke smaak toe, zoals een blauwe kaas. Vergeet echter niet de traditionele kazen, zoals camembert en brie. Leg er voldoende crackers bij en wat voeg wat extra andere etenswaren toe zoals een selectie van vleeswaren, chutneys, olijven en paté.

Als je van plan bent om een avondje thuis te blijven met jouw eigen gezin en je wilt wat vermaak voor de kinderen, dan kunt je een paar spelletjes spelen en genieten van een huisgemaakte lekkernij voor het hele gezin! Zo is er bijvoorbeeld speciaal voor kinderen Carcassonne junior, zodat je met het hele gezin hetzelfde spel kunt spelen.

De perfecte avond thuis… met je partner

Soms wil je een avondje met je partner doorbrengen en samen genieten van wat quality time, ontspannen met een film of een romantisch diner voor twee. Alleen jij weet wat voor soort avond het beste is, maar als je de partner wilt laten zien wat hij of zij voor jou betekent, plan dan een verrassingsavond en kook een 3-gangen maaltijd van zijn of haar favoriete eten of bestel hun favoriete afhaalmaaltijd.

Als je een ontspannen sfeer wilt creëren, koop dan in een aantal luxe geurkaarsen en geniet van een diner bij kaarslicht. Wat de romantiek betreft, kunnen kleine dingen veel betekenen. Je hoeft echt niet te mega veel uit te geven aan dure cadeaus of een diner in een chique restaurant om iemand te laten zien hoeveel ze voor je betekenen. Het plannen van de perfecte avond thuis kan een onbetaalbare manier zijn om ze te laten zien.

De perfecte avond thuis… met jezelf

Zo nu en dan is het geweldig om thuis wat tijd alleen door te brengen. Het is een goede manier om te relaxen, je geest te zuiveren en na een drukke week te ontspannen. Zeker een heerlijk gevoel om comfortabele kleren aan te doen, je favoriete maaltijd te eten en naar een geweldige film of tv-serie te kijken.

‘Me-time’ is ideaal om dingen in te halen die je hebt gemist, of het nu gaat om bellen met een goede vriend, het organiseren van tijd met vrienden en familie of gewoon de wereld uitzetten voor een paar uur. Wat je reden ook is, geniet ervan.

Of het nu gaat om het koken van culinaire hoogstandjes voor je en jouw gasten, het uitnodigen van jouw vrienden voor een groot feest of gewoon een langverwachte avond met jouw partner, vergeet niet om foto’s te maken, zodat de herinneringen nog jaren kunnen worden gekoesterd.