Er kan wel worden gesteld dat een DJ kan bepalen of je bruiloftsfeest een succes wordt. Een goede DJ voelt de wensen van je gasten goed aan en krijgt alle voetjes van de vloer.Je wil natuurlijk niet dat het feest een saaie bedoening wordt waarbij iedereen lekker op zijn stoel blijft zitten. En een DJ kan ervoor zorgen dat dat niet gebeurt! Maar hoe kies je nou de perfecte DJ voor jouw bruiloft? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Voldoende ervaring in het vak

Ervaring is een ontzettend belangrijk onderdeel als het gaat om jouw bruiloft DJ. Natuurlijk kan het je geld schelen als je je buurjongen inhuurt als DJ, maar het is echt beter om hier niet op te bezuinigen. Een ervaren DJ weet namelijk precies hoe je de show opbouwt en hoe uiteindelijk iedereen op de dansvloer staat.

Een allround DJ die het publiek aanvoelt

Sommige DJ’s kunnen alleen hun eigen stijl draaien. Dat hoeft op zich niet meteen een probleem te zijn, maar de kans is niet heel groot dat deze stijl past bij de stijl van je gasten. En dan kan jouw feest zomaar een flop worden. Een allround DJ past zich perfect aan het publiek aan en kan alle soorten genres draaien. Hij voelt aan welke genres het publiek graag wil horen en weet precies welke liedjes iedereen leuk vindt. Hierdoor ontstaat er een leuke sfeer waarbij iedereen lekker los kan gaan.

Recensies en ervaringen

Ervaringen van anderen kunnen je heel erg helpen bij het kiezen van de juiste DJ. Er zijn genoeg bruidsparen die je voor zijn gegaan en die een review achterlaten op een onafhankelijke website. Ga dus eens op zoek naar reviews en ervaringen van anderen. Wie weet kom je zo wel achter nieuwe belangrijke dingen!

In gesprek met je bruiloft DJ

Het kan heel fijn zijn om van tevoren een gesprek te hebben met je DJ. Als de DJ uit de buurt komt, is dit helemaal handig. Dit scheelt reistijd en reiskosten en bovendien is de kans kleiner dat hij in de file terechtkomt op de grote dag. Ook weet hij precies hoe de sfeer is in jouw omgeving en weet hij met welke grappen hij weg kan komen. Wil je een DJ inhuren in Breda? Dan kun je terecht bij Psound. In het gesprek met de DJ kun je een aantal belangrijke vragen stellen. Welke genres hij draait, of hij veel praat tijdens de show en hoe veel bruiloften hij al heeft gedraaid zijn erg belangrijke vragen. Maak een aantal goede afspraken over dingen waar jij waarde aan hecht, bijvoorbeeld hoe laat hij moet beginnen met draaien. Een goede DJ heeft natuurlijk veel ervaring, dus hij kan je ook over bepaalde dingen adviseren.