Er gaat niets boven een leuk feestje. Het is een mooie gelegenheid om met vrienden en familie bij elkaar te komen. Ben jij aan de buurt het geven van een feestje? Of ben je binnenkort jarig en ben je van plan om een leuk feestje te geven? Bij het geven van een feestje, wat van feestje dan ook, moet je aan verschillende dingen denken. Voor de een levert dit meer stress op dan voor de ander. In dit artikel vind je een checklijst, waar je allemaal aan moet denken bij het organiseren van een feestje.

Voldoende eten in huis halen!

Natuurlijk willen je gasten graag iets lekkers even. Bij een verjaardag wordt het op prijs gesteld wanneer er onder het genot van een drankje en een hapje lekker bijgepraat kan worden. Geef je een feestje in de middag, dan heb je waarschijnlijk minder alcoholische versnaperingen nodig dan in de avond. Bovendien kun je vaak een indicatie maken aan de hand van de gasten hoeveel bier en andere soorten drank je in huis moet slaan. Bier kan een grote postenkost zijn en dus raden we jou ook om een aantal kratjes in te slaan wanneer het bier in de aanbieding is. Wat betreft het eten voldoen kleine hapjes en wellicht wat nootjes vaak al. Vaak zie je dat het eten wat je ingeslagen hebt niet eens op komt. 

Leuke feestversiering!

De sfeer op een feestje wordt natuurlijk bepaald door de mensen die aanwezig zijn, maar eveneens door de feestversiering. Hang een aantal kleurrijke ballonnen en slingers op, zowel buiten als binnen. Er is tenslotte iemand jarig en iedereen mag dat weten. Op het internet kun je eenvoudig feestversiering aanschaffen. Voor ballonnen kan het handig zijn om een pompje te kopen waarmee je de ballonnen kunt opblazen. Blaas je ballonnen op met de mond dan wordt dit al snel vermoeiend, zeker wanneer je meerdere ballonnen moet opblazen.  

Achtergrondmuziek

Een beetje achtergrondmuziek kan geen kwaad en wordt zelfs gewaardeerd. Zeker in de avonduren is het leuk om muziek te draaien. Houd er wel rekening mee dat je de muziek niet te hard zetten, zodat er nog wel gewoon normaal gepraat kan worden. Naarmate het einde van het feestje nadert, zou je de volumeknop nog een keer goed om kunnen draaien, mits de buren dit ook kunnen waarderen. Je doet er goed aan om je het feestje aan te kondigen bij de buren, zodat je in ieder geval niet voor verassingen komt te staan.