Brassbands zijn trommelende bands waarbij slagwerk en vaak ook de blazerssectie centraal staan. Brassbands zijn er in alle soorten en maten: Antilliaanse brassbands, funky brassbands, jazzbrassbands  etc. Artiesten boeken als je niet weet waar je moet beginnen is lastig. Daarom hebben wij voor jou een top 5 gemaakt van de leukste brassbands!

De onderstaande succesvolle artiesten boeken kan eenvoudig bij het artiesten boekingsplatform Plugify. Via het platform zie je direct de prijzen en sta je direct in contact met de artiest.  De offerte accepteren kan eenvoudig online en betalen kan via iDeal of met een factuur. Simpel en snel geregeld dus, en last but not least: feest gegarandeerd!

1. Ritmo Percussion Brassband
Ritmo Percussion Brassband is uitgeroepen tot de beste brassband van Nederland. Zij wonnen namelijk de Battle of Drums 2019. De band speelt met veel passie op diverse gelegenheden zoals bruiloften, festivals, verjaardagen, babyshowers, parades en housewarmings. Niemand zit stil bij het horen van de tropische, opzwepende klanken van Ritmo Percussion Brassband.

2. De Stropers
De afgelopen 10 jaar heeft dit oer-Hollandse carnavalskapel zich ontpopt tot een ware allround showband. Met 11 man spelen zij pop, disco en rock covers uit de 70’s en 80’s afgewisseld met, indien gewenst, carnavals klassiekers. Wil je artiesten boeken die moderne nummers kunnen spelen? Dan zit je bij De Stropers goed, want ook dat doen zij.

3. De Koppersnellers
Ben je op zoek naar een funky brassband? Dan moet je De Koppersnellers hebben. De 10-koppige band haalt hun muzikale inspiratie uit New Orleans. Ze spelen covers van New Orleans traditionals, hiphop, jazz en pop muziek met een funky groove.

4. La Negra Salsa Brassband
Deze Caribische band speelt voornamelijk: salsa, bachata, merengue en (Antilliaanse) ritmo. De zon gaat spontaan schijnen en iedereen staat binnen de kortste keren met een lach op zijn gezicht op de dansvloer.

5. Red Jackets Jazzband
Deze dixieland straatparadeband speelt vintage jazz en blues muziek. Wil jij artiesten boeken om een vrolijke, ongedwongen sfeer neer te zetten? Dan is deze band een echte aanrader. De band staat voor mobiele straat parades met een hoop aanstekelijke lol. Leent jouw locatie zich niet voor een parade? Geen probleem de band kan ook op een podium optreden.

Naast deze brassbands zijn er op Plugify nog veel meer andere opties voor artiesten boeken. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kan je altijd een mailtje sturen naar info@plugify.nl met jouw muzikale wensen en budget. Zij helpen jou graag aan tips!