Elk jaar is het weer hetzelfde probleem: wat ga je doen met je verjaardagsfeest? Natuurlijk wil je elk jaar je feest van het afgelopen jaar overtreffen, maar het is lastig om steeds weer met een uniek idee te komen. Daarom hebben we in deze blog wat ideeën op een rijtje gezet over hoe je je verjaardagsfeest net dat beetje extra kan geven. 

Zorg voor unieke hapjes 

De standaard snacks voor een verjaardagsfeest zijn vaak bittergarnituur, blokjes kaas en worst. Hoewel het lekker is, is het ook best saai en raken mensen het snel beu. Fleur je feestje daarom op met wat specialer eten. Denk bijvoorbeeld aan tapas, waarbij iedereen kan kiezen wat ze zelf lekker vinden. Of hang een thema aan je feest, bijvoorbeeld een bepaald land, en stem je hapjes hier op af. Dit zorgt er ook voor dat jij en je gasten weer eens wat nieuws uitproberen. Daarnaast is het ook leuk om speciaal voor je feest een signature drankje te verzinnen. Dit kan bijvoorbeeld je eigen favoriete drankje zijn, of een drankje dat past bij het thema van je feest. 

Verzin een leuke activiteit

Tijdens een feestje is het natuurlijk leuk om met iedereen bij te kletsen, vooral als je ze al een tijdje niet hebt gezien. Maar na een paar uur heb je alle nieuwtjes ook wel verteld. Daarom is het leuk om een activiteit te verzinnen voor je feestje, wat je gasten bezighoudt. Denk bijvoorbeeld aan drankspelletjes zoals bier pong of strespong. Maar ook klassieke spelletjes zoals charades of doen-durf-of-de-waarheid zullen zorgen voor plezier en de meest grappige situaties. Mocht je zangtalenten in de groep hebben (of juist niet), dan is karaoke een leuk idee. Dit zal gegarandeerd zorgen voor een gezellige sfeer!

Zet een waterpijp neer

Naast de bovengenoemde activiteiten, kan het ook een leuk idee zijn om een shisha of waterpijp neer te zetten. Oorspronkelijk komen ze uit het Midden-Oosten, maar ook in westerse landen worden ze steeds populairder. Iedereen kan omstebeurt een hijs nemen, maar er zijn ook waterpijpen met meerdere slangen beschikbaar. Ook zijn er heel veel smaakjes om uit te kiezen, die jullie dan samen kunnen uitproberen en waardoor er voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. Daarnaast zijn er veel verschillende vormen en kleuren beschikbaar, die je kan aanpassen aan de stijl van jouw feest. Kijk bijvoorbeeld eens online naar de waterpijpen van Amy Deluxe

Geef een themafeest

Om je feest nog specialer te maken kan je er een bepaald thema aan hangen. Daar kan je dan alle bovengenoemde tips op aanpassen. Ook is het leuk om op basis van het thema de muziek uit te kiezen, versiering op te hangen en iedereen verkleed te laten komen. Op internet zijn talloze ideeën te verzinnen voor leuke thema’s. Een paar klassiekers zijn: foute party, jungle of jaren 80.