Er zijn verschillende soorten modellen werkschoenen en elk model heeft z’n eigen voor- en nadelen. Hieronder ga ik een aantal verschillende modellen bespreken:

Instappers

Als je vaak werkschoenen moet aan- en uittrekken tijdens het werk, zijn loafers of schoenen ideaal. Daarnaast zijn instap werkschoenen zeer comfortabel, omdat de zolen door hun flexibiliteit perfect aansluiten op de voet. Dit maakt deze werklaarzen erg populair. Als bouw- of installatiemonteurs vaak hun schoenen moeten aan- en uittrekken, kiezen ze steeds vaker voor mocassins. Het naaien van schoenveters kan moeilijk en tijdrovend zijn. Veel loafers worden ook gebruikt in de behandeling en voeding, omdat de schoenen comfortabel zijn, zelfs voor langere wandelingen en staan.

Sneaker werkschoenen

Iedereen wil er toch goed uitzien? Met trendy sneakers en werkschoenen zie je er ook op het werk mooi uit. Sportschoenen veiligheidsschoenen die moeilijk te onderscheiden zijn van andere sportschoenen. WerkschoenWinkel.NL maakt het gemakkelijk om online sneakers en werkschoenen te kopen. Door sportschoenen en veiligheidsschoenen te dragen, ziet u er verzorgd en veilig uit. Als uw baan een kantoor, magazijn of bouwplaats is, zijn sportschoenen en werkschoenen de ideale oplossing. In feite hebben beide werkplekken andere schoenen nodig, maar met sneakerwerkschoenen zie je er op beide locaties verzorgd en veilig uit.

Uniform werkschoenen

Er zijn enkele banen waarvoor representatieve kleding nodig en vereist is. Het kan ook zijn dat je een uniform moet dragen van je werk. Denk aan kantoorpersoneel, bewakers, catering en meer. Speciaal voor deze beroepen hebben wij nette werkschoenen (of uniform werkschoenen). Schoenen die je verzorgd houden. Uiteraard behoren deze veiligheidsschoenen ook tot de S3 norm, die de veiligheid van uw voeten kunnen waarborgen.

Lichtgewicht werkschoenen

Veiligheidseisen schrijven voor dat werkschoenen voldoende bescherming moeten hebben. Hierdoor is de schoen voorzien van een zware stalen neus en zool, waardoor de schoen beduidend zwaarder is geworden. Er zijn tegenwoordig veel andere alternatieve oplossingen. Deze oplossingen beperken het gewicht van veiligheidsschoenen. Zware materialen worden steeds vaker vervangen door materialen als Kevlar, composieten of aluminium. Hierdoor kunnen lichte werkschoenen comfortabel en veilig worden gedragen.