Men zegt dat je trouwdag de mooiste dag van je leven is, en dat is niet gelogen. Deze dag is zo bijzonder, dat je hem nooit meer vergeet. Het fijne aan trouwen is dat je er lang naar kan toeleven, en vervolgens een geweldige dag beleeft. Door op je trouwdag foto’s te nemen en voor souvenirs te zorgen, kun je later nog zo vaak als je wil terugdenken aan deze prachtige dag.

Originele uitnodigingen

Natuurlijk wordt je trouwdag pas een echt feest wanneer je hem kan delen met je vrienden en familie. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen getuige kunnen zijn van jullie ceremonie en feest, nodig je hen best op tijd uit. Je kunt eventueel eerst een ‘save the date’- kaartje rondsturen, waar alvast de datum van jullie grote dag op vermeld staat. Zo ben je er zeker van dat je vrienden en familie deze dag zeker in hun agenda markeren. Later kun je dan een officiële uitnodiging sturen waarop alle gegevens staan van de plechtigheden en het feest. Deze uitnodigingen maken kan je gemakkelijk zelf doen. Zo ontwerp je zelf een kaart die bij jou en je partner en jullie huwelijksfeest past. Strak of klassiek, met veel bloemen of chic met een gouden randje, je kan uitnodigingen maken waar dit allemaal op terugkomt. Het is ook altijd leuk om met een fotootje te werken. Via een online tool kan je dit allemaal zonder problemen zelf ontwerpen.

Bewaar de herinnering

Nu jullie zo lang naar jullie grote dag hebben toegeleefd, wil je natuurlijk dat je genodigden hem ook voor altijd herinneren. Door je gasten trouwbedankjes mee te geven op het einde van het feest, kunnen ze regelmatig terugdenken aan jullie prachtige dag en spetterend feest. Trouwbedankjes bestaan in allerlei soorten en maten. Je kan bijvoorbeeld blikken doosjes met jullie trouwfoto op laten bedrukken. In de doosjes kan je dan snoepjes, koffiepads of ander lekkers stoppen. Ook een magneet of badge met bijvoorbeeld jullie namen en de trouwdatum op, zijn altijd een fijn souvenir. Je kan ook de originele weg opgaan door bijvoorbeeld bloempotjes uit te delen waar een wikkel met jullie namen op plakt. Zeker wanneer je in de lente trouwt of je trouwzaal versierd is met prachtige bloemen, is dit een heel passend aandenken aan jullie huwelijk.

Trek de stijl door

Het is altijd erg stijlvol om je save-the-date-kaartje, je uitnodiging, je trouwbedankjes en je eventuele bedankkaartjes in dezelfde stijl te ontwerpen. Zo weten je geliefden meteen dat het iets met jullie trouwdag te maken heeft. Door je kaartjes en bedankjes zelf te ontwerpen, is het heel gemakkelijk om in hetzelfde thema of met dezelfde foto’s of kleurschema’s te werken.